Bootveiling: Amsterdam veertien in beslag genomen vaartuigen


Datum: 24-03-2010 - Bron: Bootveiling

Online executieverkoop

Voor Gemeente Amsterdam organiseert Bootveiling t/m 3 april 21:00 uur een online veiling van veertien in beslag genomen vaartuigen die op last van de Gemeente zijn weggesleept.

Kijkdag en einde online veiling

Op zaterdag 3 april organiseert Bootveiling van 10:00 tot 12:00 uur een kijkdag voor dertien boten en een woonark. De kavels zijn te bezichtigen aan de Danzigerkade 9 (bewaarhaven Amsterdam, steiger 18) te Amsterdam. De online executieverkoop sluit diezelfde avond om 21:00 uur.

Veilinghuis voor pleziervaartuigen, woonarken en schepen

Bootveiling  is een veilinghuis voor pleziervaartuigen, woonarken, rijn- en binnenvaart en zeegaande schepen. Bootveiling is gespecialiseerd in de organisatie van professionele online en openbare veilingen (gemiddeld 175 tot 200 per jaar). Bootveiling is Register Veilinghouder Schepen & Pleziervaartuigen (Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in Roerende Zaken).

Opdrachtgevers

De opdrachtgevers zijn met name curatoren, jachtmakelaardijen, pandhoudsters, particulieren, overheidsinstanties (o.a. Gemeente Amsterdam, Zaanstad, Almere en Leiden), notarissen en banken.

Ambtelijk toezicht

Een gerechtsdeurwaarderkantoor is verantwoordelijk voor het ambtelijk toezicht op de online veilingen van Bootveiling. Het gerechtsdeurwaarderkantoor constateert of de veilingprocedure volgens de regels verloopt en maakt van elke online veiling een proces-verbaal op. De bieder die aan het einde van de biedingsperiode de hoogste bieding heeft gedaan, is verplicht het vaartuig te kopen, tenzij de opdrachtgever het hoogste bod niet gunt.

Laatst toegevoegd