Dieptepunt verkoop gebruikte boten voorbij + 19 % tov 3e kw. vorig jaar


Datum: 21-10-2013 - Bron: Hiswa

Hiswa Vereniging logoHet herstel in de verkoop van gebruikte pleziervaartuigen van het tweede kwartaal van 2013 zet door. De bij HISWA Vereniging aangesloten jachtmakelaars rapporteren ook over het derde kwartaal van dit jaar een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het dieptepunt van de verkoop van gebruikte boten lijkt hiermee voorbij.

19% stijging tov 3e kwartaal vorig jaar

Was de stijging in het aantal verkopen in het tweede kwartaal nog 5%, in het derde kwartaal is deze naar 19% gestegen. Er is iets meer vraag naar motorboten dan zeiljachten, maar ook het aantal verkochte zeiljachten is gestegen ten opzichte van vorig jaar. 

Gebruikte Botenbeurs Hoorn 2013 - foto Watersportbank

De HISWA Makelaars meldden in april van dit jaar al een verbetering. Die positieve ontwikkeling heeft stand gehouden. De cijfers sluiten volgens HISWA Makelaars aan bij andere signalen uit de economie en de financiële wereld, die erop duiden dat Nederland op een keerpunt zit van de economische crisis. Klanten tonen meer vertrouwen in de economie.  

Over Hiswa Vereniging

HISWA Vereniging is de brancheorganisatie van de watersportindustrie. Bij HISWA Vereniging zijn circa 1.000 bedrijven aangesloten. Deze vertegenwoordigen tweederde van de omzet en werkgelegenheid in de sector. De activiteiten van HISWA Vereniging hebben grofweg een tweeledig doel: ondersteuning van onze leden bij hun bedrijfsvoering en collectieve belangenbehartiging met het oog op een gezond werkklimaat voor de watersportsector. HISWA, zorgeloos varen.

Laatst toegevoegd