Scheepsmakelaardij Enkhuizen gooit het roer om naar aankoopmakelaar


Datum: 02-01-2014 - Bron: Scheepsmakelaardij Enkhuizen

Ties van Os stopt als verkoopmakelaar en gaat verder als aankoopmakelaar.

Ties van OsHet roer gaat om. Per 1 januari aanstaande stop ik met de verkoopmakelaardij en ga verder als aankoopmakelaar. Vanaf dat moment ben ik op consultancybasis beschikbaar voor koop- en verkoopadvies, taxaties, onderhandelingen, van welke aard ook, het afwikkelen van transacties, mediation en de begeleiding van ondernemers in de watersportsector.

Foto: Scheepsmakelaardij Enkhuizen

Aandacht te verleggen

Ik neem afscheid van de hectiek van de verkoopmakelaardij. Jazeker, dat zal even wennen zijn, maar voor mij is de tijd gekomen om de aandacht te verleggen; een overdracht van mijn bedrijf is de afgelopen jaren niet tot stand gekomen.

In de winter van 1987/1988 ben ik met Scheepsmakelaardij Enkhuizen begonnen. Maar liefst 806 transacties, honderden taxaties en tientallen andere opdrachten hebben we met de professionele hulp van enkele trouwe medewerkers in de loop der jaren met succes afgerond. Daar ben ik trots op, het was een prachttijd.

Scheepsmakelaardij Enkhuizen gaat over naar collega's

cheepsmakelaardij Enkhuizen logoAlle lopende zaken wikkel ik uiteraard normaal af, maar aan het begin van 2014 stopt de verkoopmarketing subiet. De actieve verkoop van traditionele schepen, waar ik met Scheepsmakelaardij Enkhuizen met plezier aan heb getrokken, gaat over naar enkele collega’s die mijn volste vertrouwen hebben.

Acht honderd en zes transacties. Geloof me, dat levert genoeg stof voor meerdere boeken. De verkoopmakelaardij is een kleurrijke branche, waarin je enerverende avonturen beleeft en met velerlei emoties wordt geconfronteerd. De klanten kwamen van ‘all over the planet’, ieder met zijn eigen cultuur en achtergrond, en soms met de meest wonderlijke ideeën over zaken doen.

Secretaris van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen

Wat ik van hen heb geleerd, neem ik mee naar mijn nieuwe functie. Net als het vertrouwen van opdrachtgevers, verkopers, kopers en ook experts, scheepswerven, bemanningen, notarissen en advocaten. Sinds kort ben ik tevens secretaris van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen en behartig ik mede de belangen van de erkende jacht- en scheepsmakelaars.

Daardoor kan ik terugvallen op een brede ervaring en een landelijk netwerk van professionals, waardoor ik op vrijwel elke vraag een adequaat antwoord heb.

Heel veel dank voor het vertrouwen dat u in mij hebt gehad en hopelijk zult blijven hebben. Ik hoop u in de toekomst als aankoopmakelaar te kunnen blijven zien en u van dienst te mogen zijn.


Enkhuizen, 31 december 2013
Scheepsmakelaardij Enkhuizen
Ties van Os

Laatst toegevoegd