Sea Independent agent voor Tenderline


Datum: 07-11-2013 - Bron: Sea Independent

tenderline Yvo Schotman en Sea Independent(Wereldveroveraar) Yvo Schotman, eigenaar van aluminium botenmerk Tenderline, heeft een deal van wereldformaat gesloten. Tenderline jachten worden sinds kort internationaal bij 32 agenten aangeboden.

Tenderline de Gentleman 34

In de afgelopen drie jaar wist de jonge botenbouwer 40 aluminium boten te verkopen in het segment tot 8 meter lengte.  Dat de ambitie hier niet bij ophield bleek afgelopen zomer toen Tenderline de Gentleman 34 lanceerde, een snel varend jacht van ruim 10 meter in het topsegment. Dit luxe aluminium jacht is van alle laatste snufjes voorzien.

Hoe moet je namelijk dit soort jachten verkopen?

Tenderline de Gentleman 34 De bouw van dit jacht was een enorme opgave waarin de botenbouwer erachter kwam dat er heel wat meer bij komt kijken dan bij de kleinere modellen.  De introductie in Nederland was zeer geslaagd en er werd lovend over geschreven in de pers. Toch knaagde er een onbehagelijk gevoel bij Yvo Schotman. Hoe moet je namelijk dit soort jachten verkopen?

Sea Independent

Toen begon de zoektocht naar een geschikte partner. Al snel dook op diverse plaatsen de naam Marcel Borgmann op van het bedrijf Sea Independent.  Deze internationale jachtmakelaarorganisatie die vanuit het hoofdkantoor in Nederland opereert beschikt over 32 agenten die wereldwijd het aanbod van Sea Independent verkopen. 

Sea Independent is meer dan een jachtmakelaar alleen, het volledige traject van het scouten naar potentiele kopers en vervolgens de begeleiding tot verkoop heeft voor Yvo Schotman de doorslag gegeven.  De Tenderline slogan “ Onbezorgd Varen”  moest ook gelden voor een potentieel bemiddelende partij.

Naast dat Tenderline de verkoop van haar jachten heeft toevertrouwd aan Sea Independent fungeert de samenwerking ook als klankbord voor wat er leeft in de markt. Zo zijn de gedachten en ideeën over een 13 en 16 meter jacht al in volle gang. Kortom aan ambitie geen tekort bij Tenderline.


About Sea Independent

Sea Independent logoSea Independent is specialized in the brokerage of premium new and pre-owned sail and power yachts between fourteen and fifty meters . The extensive know how of Sea Independent on yacht specific sales covers all areas concerning technical, financial, fiscal and legal aspects. Sea Independent is the first yacht brokerage company® worldwide registered with the European Maritime Certification Institute (EMCI). With the company headquarter located in the Netherlands, Sea Independent works with its own certified global network of agents in more than 30 countries.

Yvo Schotman tijdens Bootshow in Lelystad - foto Watersportbank

10-10-2011
Tenderline – Yvo Schotman ondernemen met passie - Wereldveroveraar
Ondernemen is risico nemen. En dat deed Yvo Schotman (1978) toen hij in 2010, tegen advies van vrienden en familie in, luxebotenmerk Tenderline oprichtte. ‘Ik miste een passie, een doel, iets waar ik echt zelf aan mocht bouwen’ zegt hij. ‘Aan het begin van de economische crisis trok ik de stekker uit mijn eigen toekomst.’ Lees verder >>

Laatst toegevoegd