Beleef het nieuwe elektrisch varen tijdens de opstapdagen


Datum: 12-04-2012 - Bron: Provincie Fryslan

Electrisch varen uitdagingProvincie Fryslân blijft het elektrisch varen stimuleren met subsidie en routes speciaal voor elektrische boten. Daarnaast kan iedereen dit jaar het  fluisterstille varen zelf gratis ervaren.  Dat kan tijdens vijf opstapdagen. Deze zijn in Aldtsjerk, Heeg, Akkrum, Earnewâld en Kollum. Ervaar zelf de stilte en ontspanning van het elektrisch varen tijdens deze opstapdagen.

Tijdens onderstaande evenementen kunt u een gratis en stil vaarrondje maken:

  • Zaterdag 21 april:    Opening havengebouw Aldtsjerk
  • Zaterdag 28 & zondag 29 april:  Proefvaardagen in Heeg
  • Zaterdag 19 mei:    E-akwadukten race tijdens de Reuzedei in Akkrum
  • Zaterdag 26 mei   Watersportdag Earnewâld
  • Zaterdag 23 juni:    Sail Kollum

Subsidie en speciale routes

Fryslân is de proeftuin voor het elektrisch varen. Provincie Fryslân stimuleert het elektrisch varen met  subsidieregelingen voor de aanschaf van laadpalen. Ook is er een subsidie voor het ombouwen van verhuurboten. Daarnaast komen er drie routes speciaal voor elektrische boten. Zo’n stille route is een prachtige ervaring.
 
Het Friese Merenproject werkt al enige tijd samen met de Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF), het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere overheden om elektrisch varen te stimuleren. Er varen inmiddels 440 elektrische boten rond in de provincie. Ook zijn er zo’n 50 oplaadpunten in jachthavens en andere plaatsen aan het Friese vaarwater. De opstapdagen worden georganiseerd door de Provincie Fryslân en het SEFF.

Aanmelden voor de opstapdagen, kijk op http://www.seff.nu/
Meer informatie: http://www.friesemeren.nl/
Meer informatie over subsidieregelingen: www.fryslan.nl/schoonvaren
Of blijf op de hoogte via twitter: @friesemeren_nl

Laatst toegevoegd