Walstroom en Vaarroutes In Fryslân


Datum: 27-12-2011 - Bron: Seff

SEFF komt met Walstroom- en vaarroutekaart voor  Friesland.

Interactieve kaart walstroomFriesland geldt in ons land als de Proeftuin voor elektrisch & hybride varen. De Provinsje Fryslân ondersteunt dit van harte niet in het minst omdat Friesland één van onze belangrijkste watersport centra is. De transitie naar elektrisch varen beoogt die koppositie te verstevigen.

SEff logoBelangrijk bij elektrisch varen is de beschikbaarheid van oplaadpunten van voldoende capaciteit. Veel elektrische boten hebben minimaal een 16 Amp aansluiting nodig en voor de grotere schepen izelfs krachtstroom. De Provincie subsidieert het plaatsen van zulke oplaadpunten bij jachthavens, of op kades in de Friese steden of dorpen.

Walstroom oplaadpunten in kaart gebracht

SEFF publiceert een Google Maps kaart waarop te zien is waar walstroom en in welke capaciteit beschikbaar is. Op kaart is ook keus uit wel een negen vaarroutes in de provincie. De kaart is ook bruikbaar op iPhone / Androïd telefoons en iPad. Je kunt zo direct zien waar je onderweg kunt laden. Meer info over subsidiemogelijkheden en de kaart vindt u op de website van SEFF klik hier

Lees hier het artikel over de oplaadpunten in Nederland en Friesland.

 

Laatst toegevoegd