Loopbrug Harlingen verbind keermuur met Willemshaven


Datum: 24-04-2015 - Bron: Friesemeren

Zaterdag 11 april, om 11.00 uur, werd de loopbrug van de keermuur naar de Willemshaven officieel in gebruik genomen. FreeRunners geven een spectaculaire demonstratie en laten hun kunsten op de keermuur en de trap zien.

Wens gaat in vervulling

Om de bereikbaarheid van de Willemshaven te verbeteren, is er een loopbrug gebouwd van de keermuur naar de Willemshaven. Met de bouw van deze loopbrug gaat een lang gekoesterde wens van velen in vervulling. En met de bouw van de trap wordt er weer een stap gezet in de ontwikkeling van de Willemshaven tot een verblijfplaats met internationale uitstraling waar de watersporter, toerist, ondernemer én Harlinger graag verblijft.

Het Friese Merenproject

Om Harlingen uit te laten groeien tot de toegangspoort van het Friese watersportgebied, worden de komende jaren verschillende projecten, waaronder de loopbrug, uitgevoerd. In 2000 is de Provincie Fryslân gestart met Het Friese Meren project met als doel het watersportgebied van Fryslân nog aantrekkelijker te maken en de Fryske economie te stimuleren. In Harlingen wordt gewerkt aan plannen voor de Nieuwe Willemshaven (de haven), de Westerzeedijk (de zeedijk en het strand) en de Waddenpromenade (bij de veerdienst).

De trap is ontworpen door Royal HaskoningDHV en uitgevoerd door VBK en Visser Special Metal Products.

Laatst toegevoegd