Nieuwe sloepenhaven - The Red Apple Marina - op 28 juni geopend


Datum: 16-06-2015 - Bron: The Red Apple Marina

The Red Apple Marina (TRAM)Op zondag 28 juni wordt de nieuwe sloepenhaven ‘The Red Apple Marina’ officieel geopend. De haven ligt aan het Wijnhaveneiland rondom hoogbouwcomplex ‘The Red Apple’ in het Maritiem District in Rotterdam-centrum.

The Red Apple Marina (TRAM)

Een aantal buurtbewoners en ondernemers in het Maritiem District in Rotterdam-centrum hebben al in 2008 het plan opgevat om meer levendigheid in het gebied te genereren door o.a. een haventje (t.b.v. sloepen en kleine jachten) aan te leggen rondom de punt van het Wijnhaveneiland rondom hoogbouwcomplex “The Red Apple”. In de periode 2009-2013 zijn diverse initiatieven om dit i.s.m. Gemeente en private partijen te realiseren mislukt o.a. vanwege een niet passend bestemmingsplan en onduidelijkheid over het beheer van het water.

In 2014 verbeterde deze situatie drastisch en konden de plannen voor TRAM alsnog worden gerealiseerd doordat Stichting Erfgoedhavens Rotterdam het initiatief omarmde.

Op 1 april 2015 is er een GO gegeven voor de aanleg en heeft The Red Apple Marina BV de exploitatie van het haventje in handen genomen waarbij zij een langdurige huur- en beheerovereenkomst met Erfgoedhavens heeft gesloten. Met haar centrale ligging in het Maritiem District zullen tal van culturele activiteiten worden gefaciliteerd. Het haventje dient letterlijk en figuurlijk als een podium voor culturele activiteiten.

Onze haven is inmiddels gereed voor gebruik! Er is nog een beperkt aantal ligplaatsen beschikbaar!

De haven beschikt over 28 ligplaatsen waarvan nog een aantal beschikbaar is, ook voor passanten. Bij voldoende belangstelling zal het haventje op termijn worden uitgebreid met nog eens twintig ligplaatsen.

Laatst toegevoegd