Bezoek de drijvende expositie ‘het verhaal van het Julianakanaal’


Datum: 18-11-2010 - Bron: Rijkswaterstaat

Het Julianakanaal: Limburg vaart er wel bij! Gisteren, vandaag én in de toekomst.
Julianakanaal viert 75ste verjaardag! Het kanaal levert alweer 75 jaar trouwe dienst aan Limburg. Als belangrijke Europese hoofdvaarweg geeft het een stevige impuls aan de regionale economie.

Willemsroute een verleidelijk alternatiefDit blijkt onder andere uit de aanwezigheid van verschillende bedrijven langs het kanaal. Rijkswaterstaat Limburg nodigt iedereen uit om, ter ere van het 75-jarig bestaan, de drijvende expositie ‘Het verhaal van het Julianakanaal’ te bezoeken.

De gratis te bezoeken expositie is een boeiende beleving waarbij een reis door het verleden, heden en de toekomst van het Julianakanaal wordt gemaakt. Een bezoek aan de expositie draagt bij aan het vergroten van het historisch besef en geeft een brede kijk op het kanaal. Zowel het bedrijfsleven als overheden, belangenorganisaties en burgers hebben een inhoudelijke bijdrage geleverd aan de expositie. Het Julianakanaal is immers van ons allemaal!

11-12-2009
De Willemsroute, het verleidelijk alternatief voor recreatie vaart
Het regioteam Limburg van het Watersportverbond is druk bezig de mogelijkheden voor de watersporters te verbeteren. Jo Dohmen, regioteamlid regio Limburg, neemt op verzoek van Rijkswaterstaat Limburg als adviseur deel aan het project “de Willemsroute, het verleidelijk alternatief”. Lees verder >>

Voor wie

De expositie is interessant voor alle leeftijden. Een must voor elke Limburger! Locaties en openingstijden. De expositie, op motorschip ‘De Scheldevallei’, is te bezoeken op onderstaande data en locaties:

Datum

Locatie

Tijd

Dinsdag 23 november 2010

Haven Maasbracht, Rederij Stiphout, Havenstraat 10

09.00 tot 21.00 uur

Donderdag 25 november 2010

Loswal in de Franciscushaven, Spaans Vonderen, Holtum

09.00 tot 17.00 uur

Vrijdag 26 november 2010

Haven L'Ortye, Binnenhavenweg, Stein

09.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 27 november 2010

Maaspromenade, Rederij Stiphout, Maastricht

09.00 tot 17.00 uur

 

Laatst toegevoegd