Opening Scheepvaartmuseum in Amsterdam 3D projectie


Datum: 03-10-2011 - Bron: Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is weer open! Met een 3D-projectie op de muren van het Zeemagazijn hebben we ons museum zaterdagavond 1 oktober teruggegeven aan het publiek. Honderden mensen genoten op de Prins Hendrikkade en het water van het Oosterdok van de show en het afsluitende vuurwerk.

Eregast was koningin Beatrix

Zaterdagavond sloot een Grand Opening een week van openingsfeesten af. Eregast was koningin Beatrix, die twee tentoonstellingen bezocht. Ze arriveerde in stijl op haar lemsteraak De Groene Draeck, een 'majestueuze en sportieve geste’ volgens algemeen directeur Willem Bijleveld.

Loco-burgemeester Eric van der Burg – die waarnam voor burgemeester Eberhard van der Laan - memoreerde dat Het Scheepvaartmuseum van alle verbouwende Amsterdamse musea het laatst sloot en het eerst weer opengaat. “Een waar huzarenstukje”, zei hij. Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur zei dat Nederland heel trots mag zijn op een museum dat ‘in alle opzichten recht doet aan de Nederlandse maritieme geschiedenis’.

De Grand Opening werd omlijst door muziek van Edsilia Rombley en een kinderkoor dat “Sailing” van Christopher Cross zong en “Ain’t no mountain high enough”. Het Rubens Kwartet speelde een fragment van het speciaal door Joey Roukens gecomponeerde "Visions at Sea", waarin flarden van oude zeemansliederen doorklonken.

De Amsterdamse zender AT5 maakte deze reportage over de Grand Opening.

 

 

 

Laatst toegevoegd