Navigeren op Noordzee wordt steeds ingewikkelder. Stentec helpt


Datum: 19-07-2015 - Bron: Stentec


Foto:Wikipedia

Stentec komt met ‘Planningskaart Noordzee’ vanwege ingewikkeld geworden navigatie op zee.

Heeg – Met het nieuwe Verkeersscheidingstelsel en de nieuwe windparken op de Noordzee is het niet makkelijker geworden voor de pleziervaart. Speciaal voor alle watersporters op de Noordzee die Win GPS 5 gebruiken, heeft Stentec de ‘Planningskaart Noordzee’ gemaakt. Deze kaart wordt aanbevolen voor zeilers en motorbootschippers op de Noordzee en speciaal voor routeplannen met WinGPS 5 Pro en Voyager.

Bij het klikken op Kaarten/kaartinformatie van deze kaart, kunt u een Nederlands- en Engelstalig document openen met alle regels die geldig zijn op de Noordzee vanaf de Duitse Bocht tot aan het Kanaal. Deze regels zijn voorzien van een duidelijke toelichting van de ervaren Noordzee-zeiler en cartograaf Leen Oosterling. In dit document wordt o.a. het plannen van een oversteek, de regels (met aanbevelingen) bij het verkeersscheidingsstelsel, de windmolenparken en de bijzondere vaarregels in de Duitse Bocht.

Op de kaart vindt u nummers en icoontjes van de betreffende artikelen en de marifoonkanalen om u te melden. De Planningskaart Noordzee is enkel beschikbaar als download en kost slechts € 9,90 in onze online shop.

03-08-2013
Nieuwe scheepvaartroutes Noordzee van kracht per 1 augustus 2013
Met ingang van 1 augustus 2013 00.00 UTC (02.00 uur lokale tijd) verandert de gehele routestructuur in het Nederlandse deel van de Noordzee ingrijpend. In het aanloopgebied naar IJmuiden komt, net zoals bij Rotterdam al het geval is, een verkeersscheidingsstelsel(VSS). Lees verder >>

05-12-2012
Nieuw verkeersscheidingsstelsel op de Noordzee per augustus 2013
In een eerdere nieuwsbrief schreef ik al dat deze zomer een nieuw verkeerscheidingsstelsel op de Noordzee van kracht wordt. Inmiddels heeft ook het hoogste orgaan van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) het voorstel van Nederland goedgekeurd. Dat betekent dat het nieuwe stelsel op 1 augustus 2013 van kracht wordt. Lees verder >>

Laatst toegevoegd