Goud, zilver en brons historische prestatie Delta Lloyd Kernploeg


Datum: 15-08-2012 - Bron: Watersportverbond

Amsterdam 15 augustus 2012 - Nederland kan een groot zeilland worden, zei voormalig Bondscoach Jaap Zielhuis in 2008. Met twee zilveren medailles in dat jaar was dat een te rechtvaardigen visie van Zielhuis. Die visie vertaalde zich onderweg naar London 2012 al snel in het motto ‘Hoger en Harder’. Met andere woorden in London 2012 was het streven, ‘meer dan twee keer zilver’.

foto Paul Ridderhof

Goud, zilver en brons

Goud, zilver en brons scoorden de Nederlandse zeilers in London. Goud voor windsurfer Dorian van Rijsselberge, zilver voor Laser zeilster Marit Bouwmeester en brons voor 470 zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout. De beste prestatie in de naoorlogse Olympische zeilwereld, een historische prestatie.

Huldiging medaille winnaars Scheveningen 16 augustus

Morgen, 16 augustus worden bovengenoemde medaillewinnaars gehuldigd, maar ook worden alle Nederlandse topzeilers van de Delta Lloyd Kernploeg en ook de zeilploegen die bekend staan als zogenaamde merkenteams, in het zonnetje gezet. Allemaal prestaties die gevierd moeten worden. Prestaties waar Nederland trots op is en waar de Nederlandse zeilwereld trots op is.
 
Het Watersportverbond, met steun van hoofdsponsor Delta Lloyd en partner Den Haag, huldigt de hele ploeg en met name de medaillewinnaars op 16 augustus in Scheveningen. Vanaf 1800 uur in Restaurant ‘At Sea’.

foto Richard Langdon

Helikoptervlucht voor medaillewinnaars

De medaillewinnaars zijn overdag bezig zijn met de Golden Clinics van NOC*NSF in Papendal. Vervolgens zullen Berkhout, Bouwmeester, Van Rijsselberge en Westerhof door sponsor Delta Lloyd en de Gemeente Den Haag per helikopter naar Scheveningen vervoerd worden.

Westerhof en Berkhout 17 augustus in Hoorn

Vervolgens worden op vrijdagavond 17 augustus zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof gehuldigd in Hoorn vlak voordat het Kermisvuurwerk losbarst. Daarna geven Westerhof en Berkhout om 22.05 het startsein voor het vuurwerk.

Voor Van Rijsselberge 18 augustus eerst naar Texel

Op zaterdagmiddag 18 augustus zal windsurfer Doan van Rijsselberge op Texel worden gehuldigd door de Gemeente Texel en Paal 17. Het feestelijk programma van Dorian van Rijsselberge start om 12.45 uur met een ereronde op de Groeneplaats in het centrum van Den Burg. Om 14.00 uur vindt de huldiging op het strand plaats bij Paal 17.

foto Paul RIdderhof

Vervolgens door naar Bouwmeester op 18 augustus in Warten

Zaterdag 18 augustus a.s. zal de huldiging van Wartenster Zilveren Olympische Medaille Winnaar Marit Bouwmeester in Warten plaatsvinden. Het programma in Warten start om 19.00 uur.

Laatst toegevoegd