Gouden verbondsspeld voor Dorian van Rijsselberge


Datum: 17-08-2012 - Bron: Watersportverbond

Het Watersportverbond heeft gisteren tijdens de huldiging de gehele Olympische zeilploeg geëerd. Windsurfer Dorian van Rijsselberge kreeg de gouden verbondsspeld uitgereikt voor het winnen van de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van London 2012.

Gouden verbondsspeld voor Dorian van Rijsselberge

Bij het ‘International trainingscenter’ in Den Haag werden de Olympische zeilers gisteravond door het Watersportverbond geëerd voor hun unieke prestaties op de Olympische Spelen van London 2012. De huldiging werd georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Den Haag en hoofdsponsor Delta Lloyd.

De vier medaillewinnaars, Lobke Berkhout, Marit Bouwmeester, Dorian van Rijsselberge en Lisa Westerhof kregen hun gedroomde entree. Met een helikopter, aangeboden door de Gemeente Den Haag en Delta Lloyd, werden de sporters opgehaald uit Papendal, waar ze onderdeel waren van de Golden Clinic van NOC*NSF.

Olympische zeilploegTijdens een korte huldigingsceremonie werden eerst de talentploegzeilers die afgelopen jaar op een EK of een WK een medaille hadden gewonnen, in het zonnetje gezet. Dit uiteraard geheel in het licht van het centrale thema van deze Olympische Spelen, ‘Inspire a generation’.

Vervolgens werd het gehele Olympische zeilteam toegesproken door de algemeen directeur van het Watersportverbond Maurice Leeser en bestuurslid Ab Ekels.

Natuurlijk werden de ouders, vrijwilligers en partners van het Watersportverbond en allen die betrokken waren bij het behalen van dit ongekende succes hartelijk bedankt.

Deze huldiging vormde het sluitstuk van een paar hele mooie Olympische zeilweken die voortgezet gaan worden met de Paralympische Spelen die over 12 dagen van start gaan. De hoop werd uitgesproken dat de aandacht hiervoor en het succes van onze Paralympische zeilers net zo groot(s) mag zijn. De voortekenen zijn goed. ‘Onze’ zeilers zijn er meer dan ooit klaar voor en 90% van de kaarten zijn al verkocht.

Laatst toegevoegd