Hiswa Zeilscholen organiseren Nationale Zeildag op 6 mei


Datum: 24-03-2015 - Bron: Hiswa

Zeilscholen op de Hiswa 2015 - foto Watersportbank

Foto: ©WatersportBank

HISWA-ZEILSCHOLEN ORGANISEREN NATIONALE ZEILDAG OP 6 MEI
ZEILSCHOLEN ZETTEN ZICH IN VOOR MEER BEWEGING BIJ KINDEREN

Woensdag 6 mei 2015 is uitgeroepen tot de HISWA Nationale Zeildag. Door heel Nederland kan iedereen die dag gratis kennismaken met watersport bij een van de 25 deelnemende zeilscholen van HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport. De zeilscholen haken met het initiatief aan op de Week van de Watersport die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd door Bohil Media.

Bij alle deelnemende zeilscholen is iets te beleven; een open dag, een zeilclinic, surfles of een workshop. De zeilscholen hopen op die manier zoveel mogelijk mensen het water op te krijgen. Jessica Zandbergen, projectleider Nationale Zeildag van HISWA Vereniging: “Het is algemeen bekend dat Nederlandse kinderen weinig bewegen en weinig buitenspelen. Wij zien het als taak om kinderen te laten ontdekken hoe leuk en sportief watersport is. Daar is de Week van de Watersport in de meivakantie de uitgelezen kans voor.” Erik Jeuring, eigenaar van zeilschool De Randmeren: “Zeilen wordt soms onterecht gezien als een sport met een hoge drempel, wij laten op deze dag graag zien dat zeilen voor iedereen toegankelijk is.” Hiswa Zeilscholen organiseren Nationale Zeildag op 6 mei

Over de Hiswa Vereniging

HISWA Vereniging is de brancheorganisatie van de watersportindustrie. Bij HISWA Vereniging zijn circa 1.000 bedrijven aangesloten. Deze vertegenwoordigen tweederde van de omzet en werkgelegenheid in de sector. De activiteiten van HISWA Vereniging hebben grofweg een tweeledig doel: ondersteuning van onze leden bij hun bedrijfsvoering en collectieve belangenbehartiging met het oog op een gezond werkklimaat voor de watersportsector. HISWA, zorgeloos varen.

De week van de watersport wordt georganiseerd door Bohil Media.

Laatst toegevoegd