Zeilscholen.nl failliet, Wat kunt U als gedupeerde klant doen?


Datum: 16-06-2014 - Bron: Hiswa

Een aantal dagen geleden maakte de Hiswa nog bekend dat Zeilscholen.nl misbruikt maakt van het logo van de Hiswa.

 "Zeilscholen.nl misbruikt het HISWA-keurmerk. Het bedrijf dat zeillessen en zeilvakanties aanbiedt is niet lid van HISWA Vereniging en mag daarom niet het logo gebruiken. Klanten komen bedrogen uit als ze denken dat het bedrijf aan de strenge kwaliteitseisen van HISWA voldoet. Gedupeerde klanten kunnen contact opnemen met HISWA voor een alternatieve kwaliteitsopleiding. "

3 dagen geleden werd bekend "Zeilscholen.nl heeft het eigen faillissement aangevraagd. Duizenden cursisten hebben een strop van honderden euro's. Het credo "Jouw vakantie onze aandacht" heeft ze jammer genoeg net kunnen waarmaken!

Zeilscholen truck voor de Hiswa beurs
Foto: ©WatersportBank

Wat kunt u als gedupeerde klant van Zeilscholen.nl doen? HISWA krijgt hier veel vragen over. Zij hebben het laatste nieuws en mogelijke stappen voor u op een rijtje gezet.

Kort samengevat

Zeilscholen.nl misbruikt het HISWA-keurmerk. Het bedrijf dat zeillessen en zeilvakanties aanbiedt is niet lid van HISWA Vereniging en mag daarom niet het logo gebruiken. Klanten komen bedrogen uit als ze denken dat het bedrijf aan de strenge kwaliteitseisen van HISWA voldoet. Gedupeerde klanten kunnen contact opnemen met HISWA voor een alternatieve kwaliteitsopleiding. Door het gebruik van het HISWA-logo kunnen cursisten denken dat het bedrijf de kwaliteitseisen en Algemene Voorwaarden van HISWA Vereniging gebruikt. Dat is dus niet het geval. Bij eventuele problemen kunnen cursisten van Zeilscholen.nl geen beroep doen op de HISWA Algemene Voorwaarden voor zeil- en vaaropleidingen en de Geschillencommissie Waterrecreatie. Lees hier het hele bericht van 11 juni.

Laatste nieuws: update vrijdag 13 juni 2014

U bent mogelijk een gedupeerde klant van Zeilscholen.nl. Wellicht heeft u uw boeking voor een zeilvakantie of training al geheel of gedeeltelijk voldaan.

Even een paar actualiteiten en veelgestelde vragen op een rij:

  • Zeilscholen.nl is niet aangesloten bij HISWA Vereniging en gebruikte tot en met 12 juni jl. 2014 onterecht het HISWA logo. Op uw overeenkomst zijn niet de HISWA Algemene Voorwaarden en de Geschillenregeling van toepassing
  • Op 11 juni stuurde HISWA Vereniging het volgende persbericht hierover.
  • De curator van Zeilscholen.nl is nog niet bekend omdat de uitspraak over het faillissement dinsdag 17 juni wordt verwacht.
  • Tot die tijd is uw geld geparkeerd. De curator kijkt wat er met het geld gaat gebeuren en welke schuldeisers prioriteit krijgen.
  • Er is een partij die in overleg treedt met de curator en probeert uitvoering te geven aan alle overeenkomsten. Dat vergt tijd omdat pas volgende week daarover de onderhandelingen kunnen plaatsvinden.

Welke stappen kunt u nu ondernemen?  

  1. Bent u  lid van de ANWB. Leg uw probleem ook voor bij de ANWB afdeling Rechtshulp. Zij zijn van deze zaak op de hoogte. Ook niet ANWB-leden raden wij aan om zich toch te melden bij de afdeling Rechtshulp.  
  2. Heeft u een Rechtsbijstandsverzekering? Meld uw situatie dan ook bij uw verzekering zodat zij standby staan om u verder te helpen. Geef bij uw Rechtsbijstandsverzekering ook aan de ANWB de klachten van gedupeerden verzamelt. 
  3. Stuur een brief naar Zeilscholen.nl waarin u stelt dat het bedrijf haar verplichtingen niet kan nakomen en eis uw betaling terug.
  4. Op het moment dat de curator is aangewezen stuurt u de curator dezelfde brief.
  5. Wilt u niet afwachten en nu al een boeking doen bij een ander bedrijf? Kijk op www.zeilschoolvaarschool.nl voor een alternatieve HISWA – CWO kwaliteitszeilschool. Een deel van deze bedrijven heeft aangegeven gedupeerde klanten van Zeilscholen.nl te willen helpen en enigszins tegemoet te willen komen. Wilt u de lijst van deze bedrijven? Vraagt u deze dan op door een mail te sturen naar l.veerhuis@hiswa.nl. Voeg bij deze mail ook het boekingsbewijs en betalingsbewijs van Zeilscholen.nl toe, om voor deze regeling in aanmerking te komen.

HISWA Vereniging overlegt regelmatig met ANWB rechtshulp over deze zaak. Op deze pagina verschijnen alle actualiteiten.

 

Laatst toegevoegd