Nationale Werelderfgoedweekend Waddenzee


Datum: 01-06-2015 - Bron: Werelderfgoed

Zaterdag 13 en zondag14 juni is het jaarlijkse Nationale Werelderfgoedweekend. Bij de verschillende werelderfgoederen worden evenementen en activiteiten georganiseerd. Rondom de Waddenzee (sinds 2009 bekroond met de UNESCO-Werelderfgoedstatus)   kunnen bezoekers dat weekend er flink op uit! Kijk maar eens op www.werelderfgoedweekendwaddenzee.nl. Om de unieke natuur- en recreatiewaarden van de Waddenzee meer voor het voetlicht te brengen, lanceren 18 samenwerkende organisaties een speciale “Wad-ontdekkingskaart”.

Wad-ontdekkingskaart

werelderfgoedwaddenkaart

De “Wad-ontdekkingskaart”  verschijnt in een oplage van 100.000 stuks en is deze zomer gratis mee te pakken op tal van locaties in het Waddengebied; onder andere  bij de VVV-kantoren, bezoekerscentra en verschillende Waddenzee-havens. De kaart werpt letterlijk een nieuwe blik op het Waddengebied. Namelijk in vogelvlucht en vanaf de Noordzee.

Ontdekkingskaart

,,We willen mensen enthousiaster maken voor al het moois in het gehele Waddengebied”, zegt initiatiefnemer Herman Wanningen van het Programma naar een Rijke Waddenzee. ,,De kaart werpt echt een frisse blik op het Werelderfgoed Waddenzee, met tal van tips en leuke weetjes. Nog nooit hebben zoveel verschillende organisaties meegewerkt aan één kaart. Dat maakt het voor ons extra bijzonder.”

Het eerste exemplaar wordt op zaterdag 13 juni bij de start van het Werelderfgoedweekend in Hallum overhandigd door Wanningen aan Henk de Vries, directeur van natuurorganisatie It Fryske Gea. Hij gaat samen met een aantal wadgidsen direct aan de slag met de kaart. Na de overhandiging volgt namelijk nog een excursie. Maximaal 50 deelnemers trekken de laarzen aan en maken een wandeling door de unieke kweldernatuur aan de hand van de “Wad-ontdekkings-kaart”. Voor kinderen is er een speciale kickbike-excursie.

Excursie

Wij nodigen u van harte uit voor de start van het Werelderfgoedweekend en de overhandiging van het eerste exemplaar van de “Wad-ontdekkingskaart” en de daarop volgende excursie. Startpunt is bij het kweldercentrum Noarderleech in Hallum (Friesland).

Wat: Aftrap Werelderfgoedweekend, overhandiging “Wad-ontdekkingskaart”, excursie
Datum: zaterdag 13 juni
Tijd: 10:00 tot 12:00
Waar: Kweldercentrum Noarderleech, Noarderleech 5a, 9074 TG Hallum
NB: Graag van tevoren aanmelden

De “Wad-ontdekkingskaart” is een initiatief van het Programma naar een Rijke Waddenzee met hulp en advies van alle noordelijke natuurorganisaties, de drie Noordelijke provincies, de sportvisserij en Rijkswaterstaat. De “Wad-ontdekkingskaart” is desgevraagd onder embargo al beschikbaar.

Laatst toegevoegd