Pedro Liberty start marathon Zomertoer 2011


Datum: 23-05-2011 - Bron: Pedro-Boat

Een grote kans dat u deze zomer de Pedro Liberty tegenkomt op het water bij u in de buurt. Dit nieuwste model van de Groningse werf combineert het comfort en de ruimte van een woonboot met de goede vaareigenschappen van een motorjacht. Met het idee “Pedro komt naar je toe deze zomer’ zal de Liberty, een afstand van maar liefst 1.100 km afleggen over de Nederlandse wateren.  

Vrijheid in mobiliteit

Pedro Liberty zomertoer

Met een hoge mate aan comfort geheel Europa door. Dat de Liberty vrijheid en mobiliteit geeft, bewijst deze marathon-vaartoer zeker. “We laten hiermee zien dat je met de Liberty zonder problemen en beperkingen de binnenwateren, maar ook de grote rivieren en het IJsselmeer kunt bevaren. De Liberty is ontworpen op CE-categorie C, “ zegt Ivar van der Leij, marketing manager bij Pedro-Boat. “Zo haalt de Liberty een maximale snelheid van 8 knopen, vergelijkbaar met een conventioneel stalen motorjacht. Ook de wendbaarheid en vaareigenschappen zijn heel goed vergelijkbaar. Met een lage doorvaarthoogte van slechts 2.50 meter zijn veel vaargebieden toegankelijk en kan je ook zonder problemen door Frankrijk richting de Middellandse zee varen”. Naast een dieselmotor kan de Liberty ook worden geleverd in een hybride versie.  

Druk programma

Pedro Liberty varend aanzichtDe start van de Pedro zomertoer vond plaats op het Oldambtster Waterweekend aan de Blauwe Stad op 21 en 22 mei. Daarna doet de Liberty mee aan de Vlootschouw in de stad Groningen op Hemelvaartdag. Tijdens het Skûtsjesilen en de Sneekweek ligt de Liberty bij de Pedro vertegenwoordiger Majac Watersport op ’t Ges in Sneek. Daarna gaat de Liberty varend naar Maastricht, waar zij ook 10 dagen te bezichtigen is. De Zomertoer wordt afgesloten op de Hiswa Te Water van 6 t/m 11 september in IJmuiden, waar de Liberty een prominente plaats in de beurshaven zal innemen en voor het eerst voor het grote publiek te bezichtigen zal zijn.   

Tijdens de Zomertoer kun je een afspraak maken om de boot te bezichtigen. Daarvoor kan men het beste contact opnemen met de werf, met Majac Watersport in Sneek of met Jachthaven Pietersplas in Maastricht. 

Programma Pedro Liberty Zomertoer 2011

  • Oldambtster Waterweekend          Jachthaven van Midwolda        21 en 22 mei
  • Vlootschouw stad Groningen         Groninger Museum en Zuiderhaven      2 juni
  • Skûtsjesilen                                   Majac Watersport Sneek
  • Watersportbedrijventerrein             t’Ges         30 juli t/m 10 augustus
  • Sneekweek                                   Majac Watersport Sneek
  • Watersportbedrijventerrein            t’Ges         30 juli t/m 10 augustus
  • Presentatie Libertyparc                 Pietersplas Maastricht  14 t/m 24 augustus
  • Primeur HISWA te Water             Seaport Marina IJmuiden         6 t/m 11 september

 Specificaties Pedro Liberty 1250

Lengte:                        12,50 meter
Breedte:                       4,50 meter
Doorvaarthoogte:         ± 2,50 meter
Diepgang:                    ± 0,90 meter
Rompvorm:                  multi-knikspant met doorlopende kiel
Materiaal romp:                       staal
Materiaal opbouw:       composiet met extra hoge isolatiewaarde
Snelheid:                      ± 8 knopen
Motor:                         verschillende aandrijvingen mogelijk (diesel-, hydraulische, elektrische of hybride aandrijving)
Vaargebied:                 CE-ontwerpcategorie C, geschikt voor binnenwater en kustwater

Pedro-Boat

Pedro-Boat is één van de grootste en toonaangevende scheepswerven voor stalen motorjachten tot 15 meter in Europa. De werf biedt werkgelegenheid aan totaal +/- 45 werknemers. Sinds haar oprichting in 1973, heeft de werf inmiddels meer dan 1.700 schepen afgeleverd in binnen- en buitenland. Het uitgebreide productassortiment van Pedro-Boat wordt gekenmerkt door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en een tijdloos ontwerp.

Laatst toegevoegd