Nieuwe vaarverbinding natuurgebied Bűtenfjild


Datum: 13-06-2017 - Bron: Provincy Fryslan

De Bűtenfjildroute

De nieuwe vaarverbinding loopt vanaf de Grutte Wielen bij Leeuwarden via Ryptsjerk, het natuurgebied Bűtenfjild en De Falom naar de Swemmer ter hoogte van De Westereen. Een deel van de route, tussen de beide sluizen, is alleen toegankelijk voor elektrische of hybride aangedreven boten. Ook voor kanovaarders en SUPpers (Stand Up Paddling) is de route heel geschikt.
Elektrisch varen in Fryslân

Nergens anders in Nederland is de watersport zo groot als in Fryslân. Met een elektrische boot ‘horen’ watersporters de rust en ruimte van de Friese wateren. Daarnaast zijn de elektrische vaartuigen ook nog eens schoner. De provincie ziet elektrisch varen daarom als een mooie kans. In 2018 heeft Fryslân maar liefst drie electric-only routes. Eerder werd al de vaarroute tussen Heeg en Oudega geopend. Eind 2017 start de aanleg van de derde route, de Reidmarroute.

Het Friese Merenproject

De aanleg van de Bűtenfjildroute is een samenwerking tussen Provincie Fryslân, de gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel en het voormalige Friese Merenproject. Vijftien jaar lang werkte de Provincie Fryslân met gemeenten en andere partijen aan het aantrekkelijker maken van de watersport in Fryslân. In 2017 worden de laatste projecten van het Friese Merenproject opgeleverd.

Laatst toegevoegd