Sluis Workum 1.90 diepgang maar hoe kom ik nu goed door It Soal?


Datum: 15-10-2015 - Bron: Friesch Dagblad

Workum - Ondernemers uit Workum willen dat er een oplossing komt voor de problemen met de vaarwegtoegang (it Soal) richting haven en sluis ingang, bij de stad. Door het dichtslibben wordt de vaargeul te smal, waardoor schippers de stad mijden. De vaargeul wordt regelmatig uitgebaggerd door Rijkswaterstaat, maar dat is volgens ondernemer Henk Miedema niet genoeg.
Lees hierover verder in het Friesch Dagblad.

Jaren is de jachthaven van It Soal de ligplaats geweest van de WatersportBank. Een prima jachthaven direkt aan het IJsselmeer en toegang tot de Friese meren. Dit laatste maakt het een aantrekkelijke ingang om bij slecht weer de Friese meren op te varen ipv het IJsselmeer. Veel partners van vervente zeilers zullen dit beeld herkennen ( de mijne tenminste wel) als een mooi alternatief.

Diepgang sluis bij Workum

Vanaf 1 april 2014 is de diepgang van van de sluis op 1.90 gebracht. Door het verlagen van de drempel in de sluis, kunnen vanaf deze datum ook de grotere boten de stad binnenvaren. Dat maakt Workum klaar voor het nieuwe watersportseizoen. Nu echter de vaargeul van It Soal steeds dichtslibt komt deze aanpassing niet tot zijn recht. Meer hierover leest U hier.

Sluis Workum vanaf 1 april weer met 1.90m diepgang weer open - foto Watersportbank
foto: WatersportBank

Laatst toegevoegd