Staande Mastroute Alphen: extra alternatief, gratis je mast laten kranen


Datum: 14-08-2015 - Bron: Watersportverbond

Door het ongeluk in Alphen aan de Rijn waarbij twee kranen en een brugdeel omkantelden is de Staande Mastroute enkele weken gestremd. De exacte duur is nog onbekend. Er zijn verschillende alternatieven.

Route over zee

Voor boten en bemanningen die veilig uitgerust over zee kunnen is er de mogelijkheid om vanaf Stellendam naar IJmuiden of andersom over de Noordzee uit te wijken. Mocht je boot daar wel volledig uitgerust voor zee zijn, maar mist jouw bemanning nog de kunde, dan kun je je aanmelden bij het initiatief van overzeilen.nl. Overzeilen vaart, mits het weer het toelaat op 24 en 25 augustus in konvooi van Stellendam naar Amsterdam en vice versa.

Extra alternatieve route binnendoor

Boten met een doorvaarthoogte lager dan 4 meter kunnen binnendoor hun weg vervolgen. Niet alle zeilboten hebben echter een eenvoudig strijkbare mast. Het Watersportverbond onderzoekt nu de mogelijkheden om op donderdag 20 augustus 2015 ten noorden en zuiden van de stremming gratis een kraan te regelen om masten te strijken zodat de route met een doorvaarthoogte tot 4 meter toegankelijk wordt.

Ben je geïnteresseerd in dit alternatief? Dan kun je je tot maandag 17 augustus 2015 voor 12:00 uur hier aanmelden. Bij voldoende animo zal het Watersportverbond contact met je opnemen over de exacte details.
Klik hier om je aan te melden >>

Laatst toegevoegd