Staande Mastroute geblokkeerd door ongeluk in Alphen aan den Rijn


Datum: 04-08-2015 - Bron: Watersportverenigingen

Voor boten met een doorvaarthoogte lager dan 5,5 meter is een alternatieve route in kaart gebracht

Verengingen Watersportverbond verwelkomen gestrande schepen Staande Mastroute

Door het ongeluk in Alphen aan den Rijn op maandag 3 augustus 2015 waarbij twee kranen en een brugdeel omkantelden, is de Staande Mastroute langer gestremd. Voor boten met een doorvaarthoogte lager dan 5,5 meter is een alternatieve route in kaart gebracht [link: http://www.watersporters.nl/in-mijn-regio/regionieuws/2015/stremming-oude-rijn-bij-koningin-julianabrug-in-alphen-ad-rijn/] . Boten met een hoogte groter dan 5,5 meter zullen echter moeten wachten tot de stremming voorbij is. Hoe lang de werkzaamheden duren is nog niet bekend.

Topdrukte

De Staande Mastroute is een waterroute die het noorden en het zuiden van het land verbindt. Pleziervaart kan zo binnen 24 uur van Amsterdam in Zeeland en vice versa zijn. Gezien de vakantieperiode en het mooie weer is het topdrukte op de Staande Mastroute. Schepen varen driemaal daags in konvooien oplopend tot soms wel 20 schepen. Het Watersportverbond voorziet dan ook een snel oplopend aantal gestrande watersporters door de stremming bij Alpen aan den Rijn.

Opvang gestrande watersporters

De gestrande watersporters zijn welkom bij diverse bij het Watersportverbond aangesloten verenigingen. Verschillende verenigingen bieden ligplaatsen en kortingsacties aan.

Zo kun je bij Watersportvereniging de Braassemermeer liggen voor één euro per strekkende meter, maar, zo verzekert de vereniging, duurt de stremming langer dan een week, dan kun je terecht voor 0,50 cent per strekkende meter.

Per week ligt een gestrande watersporter één dag gratis bij Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag. Ook bij de andere verenigingen zijn gestrande watersporters welkom. Leden van het Watersportverbond kunnen gebruik maken van de gastvrijheidsregeling, mits de deelnemende verenigingen hierbij aangesloten zijn. Voor meer informatie over de gastvrijheidsregeling, klik hier. [http://motorboot.watersporters.nl/vaarwater/gastvrijheidsregeling/]

“Wij adviseren op dit moment geen gebruik te maken van de Staande Mastroute, maar gebruik te maken van de opvangmogelijkheden zolang de stremming voortduurt.” Aldus Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond.

Meer informatie en een overzicht van de deelnemende verenigingen vind je op www.watersporters.nl/alphen

Laatst toegevoegd