Watersport onderzoek: Meerderheid watersporters kent regels niet


Datum: 05-09-2010 - Bron: Eileen

Een meerderheid van de Nederlandse watersporters is niet (goed) op de hoogte van de regels op het water (53%). Een opvallende 6% van de respondenten geeft aan helemaal niet te weten dat er regels op het water zijn. Dit komt naar voren uit de 3e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek van Eileen, dat wordt ondersteund door HISWA, Delta Lloyd, Yamaha en Victron Energy.

Maar liefst negen van de tien watersporters heeft niet altijd het idee dat andere watersporters op de hoogte zijn van de regels. Daarom is bijna de helft het eens met het invoeren van een apart theorie examen voor alle watersporters over de regels op het water.

Minister van watersport

Wanneer de Nederlandse watersporter zelf minister van watersport zou zijn, dan zou zij vooral milieuvraagstukken aanpakken zoals het dumpen van afval (62%), het behouden van de natuur (29%) en het instellen van een verplicht vaarbewijs voor alle watersporters (28%). Dit laatste is nieuw in de top drie ten opzichte van 2009 en is vooral een maatregel die de ouderen zouden invoeren. Ook zou men hardere / hogere straffen geven bij overtredingen (26%).

Laatst toegevoegd