Het roer moet om bij de exploitatie jachthavens.


Datum: 28-08-2014 - Bron: Rabobank

Jachthavens voelen nattigheid.

De Nederlandse jachthavens staan roerige tijden te wachten. De grote boosdoeners zijn fundamentele veranderingen in de watersportsector. Het botenbezit neemt af, de doelgroep vergrijst, veel boten zijn verouderd, er is stevige concurrentie van goedkopere alternatieven (zoals verenigingshavens) en ondertussen stijgt het havenaanbod.

Gemeente haven Grou Foto Watersportbank

Het roer moet om.

Een nieuwe aanpak is noodzakelijk, want het verdienmodel staat onder druk en de wachtlijsten verdampen. Bij veel jachthavens is de bezettingsgraad al onder de kritische grens van 90 procent gedaald. Op de middellange termijn zal de afname van botenbezit leiden tot substantiële problemen. Daarom is het nú tijd om de jacht te openen op nieuwe doelgroepen, te professionaliseren en uit te blinken met onderscheidende activiteiten.

Concrete ideeën en oplossingen.

In deze thema-update zijn de kansen voor jachthavens helder uiteengezet. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om u te onderscheiden van andere (jachthaven)ondernemers. Op diverse vlakken kunt u uw beleid aanscherpen en uw individuele kwaliteit benadrukken, maar ook samenwerking (binnen én buiten de keten) opent gegarandeerd nieuwe deuren.

Bent u ook van plan een andere koers te varen? Doe dan uw voordeel met deze analyse en stippel uw nieuwe strategie uit!

Lees hier de thema update van de Rabobank

Waddenhaven Texel is een goed voorbeeld van een haven met vele mogelijkheden.

De gastvrije passantenhaven van Oudeschild biedt modern comfort en zelfstandige ligplaatsen. Met zelfs een eigen  waddenstrandje. De ideale bestemming voor liefhebbers van de Waddenzee en het mooie eiland Texel.

Bij Waddenhaven Texel kunt u altijd terecht,ook in het hoogseizoen. Er zijn vele reserveplaatsen beschikbaar in de naastgelegen verenigingshaven en desnoods een nachtje in de gemeentehaven. Maar altijd veilig en beschut.

Waddenhaven Texel

20-08-2014
Jachthavens moeten zich -HERUITVINDEN- door terugloop in ligplaatsen
Veel jachthavens in Nederland hebben het moeilijk. Het aantal mensen met een eigen boot neemt af en de mensen die wel een boot hebben worden gemiddeld steeds ouder. Lees verder >>

25-11-2013
Jachthavens en watersportcentra moeten investeren in nieuwe concepten.
Jachthavens en watersportcentra moeten investeren in nieuwe innovatieve concepten. De groei van pleziervaartuigen stagneert en de vraag naar ligplaatsen dus ook. Nieuwe verdienmodellen zijn noodzakelijk. Bootbezit stabiliseert zich, maar waterrecreatie blijft kansrijk. Lees verder >>

Laatst toegevoegd