ISAF erkent ISC Medemblik als 2e officiële trainingslocatie ter wereld


Datum: 07-01-2015 - Bron: Watersportverbond

Medemblik Regatta center ISAF - foto Watersportbank
 Foto: ©WatersportBank

ISAF erkent ISC Medemblik als tweede officiële trainingslocatie ter wereld
De internationale zeilbond ISAF heeft na een succesvol bezoek aan het International Sailing Center Medemblik de locatie van het Watersportverbond erkend als de tweede officiële trainingslocatie ter wereld.

Een fantastische ontwikkeling voor Medemblik

De kwalificatie betekent dat het ISC Medemblik alle faciliteiten in huis heeft om alle olympische disciplines van gedegen trainingen te kunnen voorzien. Een fantastische ontwikkeling voor Medemblik én Nederland als watersportland.
“We zijn erg trots op het resultaat van de keuring. De feedback en aanbevelingen van ISAF inspecteur Andy Jeffrey zullen ons helpen het International Sailing Center Medemblik verder te ontwikkelen” Zo vertelt directeur van het Watersportverbond Maurice Leeser trots.

Trots op erkende trainingslocatie Medemblik!!

Foto: ©WatersportBank
Foto: ©WatersportBank

Het ISC Medemblik opende zijn deuren voor het eerst in 1998 en herbergde uren trainingen van Olympische grootmachten als Dorian van Rijsselberghe (RS-X), Marit Bouwmeester (Laser Radial) en het succesvolle 470 duo Lisa Westerhof en Lobke Berkhout.

Lisa en Lobke tijdens Delta-lolyd-regatta-2009
Lisa en lobke Delta Lloyd Regatta 2009 - Foto: ©WatersportBank
“We zijn ontzettend trots dat we olympische zeilers uit andere landen een gedegen en erkende trainingslocatie in Medemblik kunnen bieden om hun hiermee op weg te helpen naar de Olympische Spelen.” Besluit Maurice Leeser.

Laatst toegevoegd