Nationale selecties RIO 2016 tijdens SOFIA CUP


Datum: 24-03-2015 - Bron: Delta Lloyd

Maarit Bouwmeester Miami23 maart 2015 – De 46ste editie van de Trofeo Sofia Cup op Palma de Mallorca is een belangrijk evenement voor een groot deel van de Delta Lloyd Kernploeg op weg naar succesvolle kwalificatie voor Rio 2016. Nederland wil tijdens Olympische Spelen van Rio meedoen in acht van de tien olympische klassen. In vier van die klassen telt het resultaat van de Sofia Cup mee voor de nationale selectie.

Sterk bezet toernooi

Hoewel de Sofia Cup vanaf 2013 geen ISAF Wereldbekerwedstrijd meer is, wordt het evenement nog steeds gekenmerkt door een sterk deelnemersveld. Bijna 700 zeilteams uit 59 landen zijn ingeschreven. De beleidsmakers van de Delta Lloyd Kernploeg hebben de Spaanse voorjaarsklassieker in 2013 al aangewezen als meetmoment in de nationale selectie in de Laser, 49erFX, Nacra en 470 vrouwenklasse.

Samenstelling Delta Lloyd Kernploeg per olympische klasse
1. Laser: Rutger van Schaardenburg en Nicholas Heiner
2. Laser Radial: Marit Bouwmeester
3. RS:X mannen: Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe
4. RS:X vrouwen: Lilian de Geus
5. 470 vrouwen: Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens & Afrodite Kyranakou /Anneloes van Veen
6. 49er FX: Annemiek Bekkering en Annette Duetz. Daarnaast is er één team, bestaande uit Nina Keijzer en Claire Blom, dat buiten de Delta Lloyd Kernploeg opereert met behulp van sponsor Magic Marine.
7. Nacra17 (gemengd) Mandy Mulder /Coen de Koning & Renée Groeneveld/Steven Krol
8. Finn: Pieter-Jan Postma

Laatst toegevoegd