Cursus Weer en Watersport – Meteo Vista en Watersportverbond


Datum: 03-11-2011 - Bron: Watersportverbond

Weer en Watersport – Cursus Meteo Vista en WatersportverbondIn samenwerking met het Watersportverbond organiseert MeteoVista in Zeist op zaterdag 10 december de cursus Weer en Watersport. Kennis over de verschillende weersystemen kan onbegrip en onzekerheid over weersveranderingen wegnemen en bijdragen aan de veiligheid op het water. Daarbij geldt ‘hoe beter je het weer begrijpt, des te beter kun je inspelen op de mogelijkheden (wedstrijdzeilen), de ongemakken (neerslag), maar ook op de gevaren (harde wind en onweer)’.

Gericht op Nederland

De cursus Weer en Watersport is bedoeld voor zowel de beginnende als de meer ervaren watersporter en is specifiek gericht op de Nederlandse binnenwateren, het IJsselmeer en het kustgebied.

Luchten boven het IJselmeer - foto Watersportbank
Foto Watersportbank

Aanwenden voor eigen gebruik

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de samenhang van de verschillende weerelementen als wind, wolken en neerslag en verschillende grote en kleine weersystemen. U leert de beschikbare weersverwachtingen beter te interpreteren en optimaal aan te wenden voor eigen gebruik. Verder leert u om te gaan met situaties waarbij het actueel waargenomen weer afwijkt van de verwachting. Naast de theorie is er voldoende ruimte om aan de hand van praktijkopdrachten te werken met weerkaarten en weersverwachtingen.

Opbouw cursus uit de volgende vijf onderdelen:

  • De opbouw en de werking van de atmosfeer
  • Het ontstaan van verschillende grote en kleine weersystemen en de invloed op het weer
  • Variaties in windsnelheid en windrichting
  • Relevante informatie uit weerkaarten en weersverwachtingen
  • Herkennen van weersveranderingen aan de hand van wind, wolken en luchtdruk

Kosten

De cursus bedraagt € 119,- per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal, oefenmateriaal, koffie, thee, lunch en een bewijs van deelname.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst toegevoegd