MeteoVista organiseert cursus Weer en Watersport


Datum: 02-05-2011 - Bron: Watersportverbond

In samenwerking met het Watersportverbond organiseert MeteoVista in Zeist op zaterdag 18 juni de cursus Weer en Watersport. Kennis over de verschillende weersystemen kan onbegrip en onzekerheid over weersveranderingen wegnemen en bijdragen aan de veiligheid op het water.

Onweer op komst Meteo VistaDaarbij geldt ‘hoe beter je het weer begrijpt, des te beter kun je inspelen op de mogelijkheden (wedstrijdzeilen), de ongemakken (neerslag), maar ook op de gevaren (harde wind en onweer)’.

Inzicht

De cursus Weer en Watersport is bedoeld voor zowel de beginnende als de meer ervaren watersporter en is specifiek voor de Nederlandse binnenwateren, het IJsselmeer en het kustgebied. U krijgt inzicht in de samenhang van de verschillende weerelementen als wind, wolken en neerslag en verschillende grote en kleine weersystemen. 

Theorie en praktijk

In de cursus leert u de beschikbare weersverwachtingen beter te interpreteren en optimaal aan te wenden voor eigen gebruik. Verder leert u om te gaan met situaties waarbij het actueel waargenomen weer afwijkt van de verwachting. Naast de theorie is er voldoende ruimte om aan de hand van praktijkopdrachten te werken met weerkaarten en weersverwachtingen. 

De cursus is opgebouwd uit de volgende vijf onderdelen:

•De opbouw en de werking van de atmosfeer

•Het ontstaan van verschillende grote en kleine weersystemen en de invloed op het weer

•Variaties in windsnelheid en windrichting

•Relevante informatie uit weerkaarten en weersverwachtingen

•Herkennen van weersveranderingen aan de hand van wind, wolken en luchtdruk 

De kosten voor de cursus bedragen € 119 per persoon. Bij de prijs is inbegrepen: cursusmateriaal, oefenmateriaal, koffie, thee, lunch en een bewijs van deelname.

Op de website Weeronline.nl vind u meer informatie. Vermeld bij uw aanmelding dat u zich opgeeft via het Watersportverbond.

Laatst toegevoegd