Race of the Classics: Na 3 jaar komt droom voor 500 studenten uit!


Datum: 04-04-2017 - Bron: Race of The Classics

Engeland in zicht! Na een mooie heldere startdag en het trotseren van dichte mist in de nacht, is het de 21 klassieke schepen van de Race of the Classics gelukt de oversteek succesvol te volbrengen.

Urania in Bataviahaven

 In twee dagen naar Ipswich

Ipswich in Engeland werd na bijna twee dagen op de Noordzee door de gehele vloot van de Race of the Classics bereikt. De schepen die bemant worden door studenten van verschillende hogescholen en universiteiten hebben in de nacht van zondag op maandag last gehad van dichte mist. Als gevolg vond er een herstart plaats op maandagochtend, waarna de vloot, aangevoerd door het Marine schip Zijner Majesteit Urania, haar tocht vervolgde naar de haven van Ipswich.

Drie jaar geleden werd voor het laatst de oversteek gemaakt. Voor veel van de deelnemende studenten is het dus de eerste keer dat ze de Noordzee oversteken. Het enthousiasme onder de deelnemers was daarom ook groot. Aangekomen in Ipswich wordt de overtocht gevierd met een groot gala.

Thalassy in Rotterdam

Na een dag in Engeland te verblijven, vaart de vloot woensdag terug naar Nederland. Afhankelijk van de wind wordt Nederland donderdag of vrijdag bereikt. Zaterdag varen alle schepen van Beverwijk naar Amsterdam. Na de laatste mijlen over het IJ eindigt deze spectaculaire week aan de Sumatrakade.


Laatst toegevoegd